Spoed of crisis contact

Is er gevaar?

Is er een levensbedreigend gevaar? Bel dan onmiddellijk 112.

Bel 112

Geen client bij ons?

Dreigt een situatie thuis of elders uit de hand te lopen en ben je geen cliënt van Veilig Thuis Utrecht of SAVE Jeugdbescherming? Bel dan Veilig Thuis.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij Veilig Thuis Utrecht?

Ben je cliënt bij Veilig Thuis Utrecht, dan bel je altijd met het hoofdnummer.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij SAVE Jeugdbescherming?

Ben je cliënt bij SAVE Jeugdbescherming, dan bel je tijdens kantooruren (tussen 08.30 en 17.00 uur) met de medewerker SAVE die jou is toegewezen.

Buiten kantooruren bel je met het onderstaande nummer:

In de provincie Flevoland: bel 088 – 996 3000.
In de provincie Utrecht: bel 0800- 2000.

Vanuit expertise Samen doen wat helpt

Voorwoord met de Raad van Bestuur

 

In 2023 hebben we opnieuw mooie stappen gezet in het kader van Samen doen wat helpt. We hebben ons extra ingespannen om de hoge werkdruk van medewerkers geen belemmerende factor te laten zijn in de verdere ontwikkeling van Samen doen wat helpt. In samenwerking met de gemeenten is afgesproken om de werkdruk voor onze medewerkers te verlichten. Hieruit is het project Caseloadverlichting voortgekomen, dat voor ons meebouwt aan het realiseren van de uitgangspunten van Samen doen wat helpt. Dit bracht de rust, waarmee we een degelijke basis konden leggen richting toekomstige ontwikkelingen in de jeugdbescherming.

Samen doen wat helpt gaat over de huishoudens waarmee onze medewerkers samenwerken. Professionals, die vanuit hun expertise maatwerk leveren. Om gezinnen te helpen hun eigen kracht te ontwikkelen. Medewerkers die zich de vraag stellen hoe ze dit gezin of deze jongvolwassene het beste kunnen helpen. Waar ze zo kort als nodig hun toegevoegde waarde inzetten. Om samen met het netwerk en professionele partners deze gezinnen te helpen weer eigen regie te pakken om zonder hulp verder te kunnen.

We hebben succesvol nieuwe medewerkers geworven in een sector met een krappe arbeidsmarkt. Voor een zorgvuldige landing in onze organisatie hebben we een persoonlijk inwerkprogramma ontwikkeld gericht op de nieuwe collega. Maar we zijn er nog niet, we gaan hier met dezelfde passie in 2024 mee door.

Waar we in 2023 aan gewerkt hebben en wat dat ons opgeleverd heeft, kun je lezen via deze pagina. Je vindt hier de bouwstenen van de beweging Samen doen wat helpt en links naar concrete plannen en voorbeelden.

Met dit alles leggen we de basis voor 2024: zo kort mogelijk doen wat nodig is alleen daar waar we ook echt toegevoegde waarde hebben, door de expertise van onze medewerkers bij de gezinnen en hun netwerken, lokale teams en andere professionele partners. Wil je meer weten over Samen doen wat helpt of heb je vragen? Stel ze gerust aan onze programmaleiders via communicatie@samen-veilig.nl.

 

Krijnie Schotel & Paul Janssen 
Raad van Bestuur
Samen Veilig Midden-Nederland

Ga verder naar 👉

 

Samen doen wat helpt in vogelvlucht
Wat bedoelen we daarmee?
Wat bedoelen we met Samen doen wat helpt? En hoe verhoudt het zich tot het landelijk Toekomstscenario kind- en gezinsbescherming?