Spoed of crisis contact

Is er gevaar?

Is er een levensbedreigend gevaar? Bel dan onmiddellijk 112.

Bel 112

Geen client bij ons?

Dreigt een situatie thuis of elders uit de hand te lopen en ben je geen cliënt van Veilig Thuis Utrecht of SAVE Jeugdbescherming? Bel dan Veilig Thuis.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij Veilig Thuis Utrecht?

Ben je cliënt bij Veilig Thuis Utrecht, dan bel je altijd met het hoofdnummer.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij SAVE Jeugdbescherming?

Ben je cliënt bij SAVE Jeugdbescherming, dan bel je tijdens kantooruren (tussen 08.30 en 17.00 uur) met de medewerker SAVE die jou is toegewezen.

Buiten kantooruren bel je met het onderstaande nummer:

In de provincie Flevoland: bel 088 – 996 3000.
In de provincie Utrecht: bel 0800- 2000.

Cliëntenraad

Volle agenda vergadering Cliëntenraad 11 september

Nieuws 13 september 2019 Reading Time: 2 minutenleestijd

Op woensdagavond 11 september kwam de Cliëntenraad van Samen Veilig Midden-Nederland voor de vijfde keer dit jaar bij elkaar.

Als eerste werd een nieuw aspirant-lid welkom geheten. Zij leverde direct een actieve en prettige bijdrage. Tijdens de mededelingen werd het vertrek van Tanno Klijn, het Open Podium, de presentatie van het rapport van commissie De Winter en de stand van zaken met betrekking tot de Veranderagenda en de eindrapportage datalek besproken.

Klachtenanalyse
Ook stond de Klachtenanalyse op de agenda. De aanwezige cliënten vonden het een helder, bondig en herkenbaar stuk. Voor de leersessie die hiervoor wordt georganiseerd begin oktober waren diverse cliëntenraadsleden direct geïnteresseerd.

Lid Cliëntenraad blikt terug
Elisabeth: “Het onderwerp wat mij het meeste aansprak was het Open Podium. Een initiatief waar ik mijn bijdrage aan lever. Waar ik mijn ervaring, mijn verhaal, kan vertellen. De Cliëntenraad is een plek waar dit soort initiatieven ter sprake komen en waar je op in kunt haken. Extra waardevol om mijn ervaring een positieve draai te geven en er wat nuttigs mee te kunnen doen. Ook het rapport De Winter was een interessant punt op de agenda. Ik ervaarde het als prettig om dit zware onderwerp bespreekbaar te maken.”

Op zoek naar nieuwe leden
Op de agenda stond ook het rooster van aftreden. Diverse cliëntenraadsleden verlaten de Cliëntenraad volgens het rooster van aftreden. Iedereen die direct betrokken is of was bij de begeleiding door Samen Veilig kan lid worden van de Cliëntenraad. Dit zijn kinderen van 12 jaar of ouder, ouders, verzorgers en grootouders. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij de secretaris van de Cliëntenraad Barbara Speet via clientenraad@samen-veilig.nl. Voorwaarden zijn onder andere dat de cliënt in staat is op een positief kritische manier mee te kunnen denken met de organisatie en genoeg afstand kan nemen van zijn of haar ervaringen met Samen Veilig om dit te kunnen doen.

De volgende vergadering van de Cliëntenraad staat gepland op 20 november 2019.